Coronavirus – Huisartsenpraktijk Hogeweg – Amsterdam
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Hogeweg
Hogeweg 50 1098 CE
Amsterdam

Coronavirus

Bewijs van coronavaccinatie

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Neem dan contact op met de instantie die u gevaccineerd heeft. Alleen als u door onze huisartsenpraktijk bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Als u door ons bent gevaccineerd en uw coronacheck-app werkt niet stuurt u ons dan econsult of bericht via ons contactformulier. Geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. Bel ons hier liever niet over, omdat de assistente deze periode overbelast is door alle coronavragen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

COVID-vaccinatie vanuit de huisartsenpraktijk

Op 30 maart hebben we eindelijk goed nieuws gekregen over het vaccineren van het eerste deel van onze patiënten. We hebben coronavaccinaties kunnen bestellen voor:

  • patiënten die geboren zijn in de jaren: 1956 t/m 1960.
  • 3 groepen patiënten met een hoog risico op ernstig beloop van COVID-19-infectie, namelijk:
  1. patiënten met zwaar overgewicht (BMI > 40), geboren tussen 1-1-1946 en 31-12-2002 (18 – 74 jaar).
  2. patiënten met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1946 en 31-12-2002 (18 – 74 jaar).
  3. Oudere patiënten die te immobiel zijn om naar de GGD te kunnen reizen.

We zullen onze patiënten in deze doelgroepen vandaag of uiterlijk morgen (31 maart) een uitnodiging sturen per mail of als dat niet kan per post.

We hebben als huisartsenpraktijk geen invloed op de vaccinatie volgorde. Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent, vul de vragen in op de website van het RIVM en bekijk vanaf wanneer en van wie u een uitnodiging kunt krijgen voor de coronavaccinatie.

Het vaccin dat wij zullen uitdelen betreft het AstraZeneca-vaccin. Dit is goedgekeurd door het EMA en wordt de met kleine hoeveelheden tegelijk in Nederland geleverd. Het AstraZeneca-vaccin moet twee keer worden gegeven met een tussenpoos van 10 tot 12 weken. 2 tot 3 weken na het eerste vaccin ontwikkelt u de eerste antistoffen en begint de gedeeltelijke bescherming. De bescherming wordt in de loop van de weken sterker, vooral na de tweede prik.

Volgens onderzoeken beschermt het vaccin goed tegen de kans om een infectie op te lopen. Mocht u ondanks het vaccin toch geïnfecteerd raken dan verloopt de infectie veel milder dan wanneer u niet gevaccineerd zou zijn. Het vaccin biedt daarom een heel goede bescherming tegen erge ziekte en ziekenhuisopname.

Mocht u een een zeer fors overgewicht hebben en u bent onder de 75 jaar, neem dan contact met ons op om uw lengte en gewicht aan de assistente door te geven. Dan beoordelen we of u ook in aanmerking komt voor deze vaccinatie.

Meer informatie over het vaccin, de bijwerkingen en contra-indicaties (redenen om het vaccin niet te nemen) vindt u hier: https://www.cbg-meb.nl/documenten/publicaties/2021/02/08/vihk-astrazeneca-covid-19

Of kijk op: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/covid19-vaccins

Vaccinatie Huisartsenpraktijk Hogeweg (april 2021)

We krijgen veel vragen over het vaccineren in de huisartsenpraktijk. Op dit moment nodigen we de mensen van geboortejaar 1956 t/m 1960 uit plus de mensen uit de volgende drie groepen:
-mensen met fors overgewicht (BMI>40) tussen 18 en 75 jaar.
-mensen met het syndroom van Down (>18 jaar).
-mensen op leeftijd die thuis wonen en vanwege broze gezondheid niet naar een GGD locatie kunnen afreizen.

Als u denkt dat u aan bovenstaande criteria voldoet maar niet bent uitgenodigd, neem dan direct contact met ons op!

Wij vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Mocht u twijfelen aan het wel of niet laten vaccineren, dan kunt u natuurlijk uw eigen afweging maken. Vaccineren is niet verplicht maar biedt wel een zeer goede bescherming tegen Covid-19. De belangrijkste reden om je te laten vaccineren is om NIET ERNSTIG ZIEK te worden. Dit vaccin biedt hier een nagenoeg 100% bescherming tegen, vergelijkbaar met de twee andere vaccins die nu via de GGD worden uitgedeeld. Daarnaast biedt het een heel goede bescherming van 60-80% om helemaal niet geïnfecteerd te kunnen raken. Daarmee beschermt u zichzelf en helpt u mee om de groepsimmuniteit op te bouwen. Daarom wordt het u aangeboden en hopen we dat zoveel mogelijk mensen zich wel laten vaccineren. Het team van de praktijk heeft dat ook gedaan.

Het vaccin is positief, maar ook negatief in het nieuws geweest. Er worden meerdere ziekten geassocieerd met het vaccin. Voor de goede orde: de zeldzame trombose die wordt genoemd betreft niet de diep veneuze trombose in het been of een longembolie. Het gaat om een zeer zeldzame auto-immuunziekte waarbij het aantal bloedplaatjes verlaagt en er daarbij trombose ontstaat. Een eerdere trombose in uw voorgeschiedenis is geen reden om ongerust te zijn over dit vaccin.

Als u geen behoefte heeft aan dit vaccin, dan is dat uw goed recht. U blijft welkom in onze praktijk. Wij hebben geen enkel zicht op een eventuele volgende aanbieding om gevaccineerd te worden. De vaccins die wij nu krijgen maken we zo snel mogelijk op. Als u afziet van uw vaccin dan kunt u het niet zelf aan iemand anders toewijzen.

De overheid bepaalt of wij in de toekomst nog meer en/of andere vaccins krijgen. Ook bepaalt de overheid wanneer u eventueel voor een ander vaccin in aanmerking zou kunnen komen. Zoals het er nu naar uitziet krijgt iedereen voorlopig één kans voor een vaccin en zal pas in de zomer gekeken worden naar extra mogelijkheden.

Meer over het AstraZeneca vaccin leest u hier.
Algemene informatie over vaccineren leest u hier.


Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.